RKZ organiseert informatiemarkt voor vrouwen met borstkanker

NIEUWS

rode_kruis_ziekenhuis

BEVERWIJK – Als je te horen krijgt dat je borstkanker hebt, verandert ongelooflijk veel. Niet alleen krijgen patiënten informatie te verwerken, ook moeten allerlei praktische zaken worden geregeld. Reden voor het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) in Beverwijk om op 10 oktober een informatiemarkt “Borstkanker onze zorg” te organiseren. “Naast diverse lezingen zijn er onder andere stands met lingerie, haarwerken en protheses en wordt er een modeshow gehouden,” aldus mammachirurg Gisela Moormann van het RKZ.

In Nederland staat sinds 2003 de maand oktober in het teken van borstkanker. Onder het thema ‘Borstkanker onze zorg’ biedt het RKZ ter gelegenheid van deze ‘roze maand’ patiënten met borstkanker een infomarkt aan.

Naast het bezoeken van informatieve stands, kunnen de aanwezigen diverse lezingen bijwonen. Zo zal chirurg Moormann ingaan op wat borstkanker nu eigenlijk is, hoe het ontstaat en vooral ook hoe je het behandelt. Daarnaast komen onderwerpen als voeding tijdens en na de behandelfase en oncologische revalidatie en lymfoedeemtherapie in de vorm van een lezing aan bod. Ook een modeshow en workshop visagie maken onderdeel uit van het programma.

De informatieavond is bedoeld voor patiënten met borstkanker, hun familie en overige belangstellenden. De avond vindt op donderdag 10 oktober van 17.00 uur tot 21.00 uur plaats in de centrale hal (Atrium) van het RKZ aan de Vondellaan 13 in Beverwijk.

U hoeft zich van te voren niet aan te melden. De toegang is gratis.


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz