Schatgraven

NIEUWS
Juliette Pestel Moeder
Werk van Juliette Pestel     Bron & Foto Kop van WaZ

WIJK AAN ZEE – Schatgraven in de KOP van WaZ met Juliette Pestel en Barbara Guldenaar

Tekenen is voor Barbara Guldenaar een noodzaak. Het schatgraven in de tentoonstelling voor de KOP van WaZ komt vanuit een reis door haar eigen atelier. Alle dozen door-struinen en flink opruimen, dat is ook in een atelier af en toe hard nodig. Wijk Aan Zee heeft een bijzonder plekje in Barbara’s geschiedenis. Je kan er schatgraven langs de vloedlijn en struinen tussen de bunkers.

Het tekenen zelf is uitvinden, bouwen, de constructie maken. Op 11 september geeft Barbara een workshop aquarel in de KOP van WaZ. Barbara Guldenaar is ook gefascineerd door oude technieken zoals ambachtelijk mallen maken en daar keramische objecten mee gieten. Het afgelopen jaar zijn er heel wat vormen uit de zee bijgekomen; krab, zalm, schelvis en kabeljauw.

Juliette Pestel maakt mixed media collages. Geïnspireerd door het thema van deze expositie, Schatgraven, zijn ook een serie collages op karton te zien, waarbij ze zich liet leiden door de ‘schatten’ in haar atelier, wat er op en onder tafel lag en in doosjes, koffers en de papierbak. In oktober geeft zij in een workshop in KOP van WaZ. De serie Mater Amabilis, speciaal voor deze expositie gemaakt op oude boekkaften, vertelt het verhaal van een jonge vrouw van 20 in 1962, op haar trouwdag. Hoe bereidde een jong meisje zich in die tijd voor op haar huwelijk en het huishouden? De man in het verhaal komt slechts in de achtergrond voor, evenals handgeschreven flarden van herinneringen van het meisje van toen…….

Deze bijzondere expositie is te zien tot en met 30 oktober in de KOP van WaZ  aan de Voorstraat 12 1949 BH Wijk aan Zee

Openingstijden: 1 mei tot 1 oktober maandag t/m zondag van 13.00-17.00 uur en 1 oktober tot 1 mei vrijdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz