Schepjes uit de kast, iedereen is welkom!

NIEUWS
DSC01428
Bron: Provincie Noord-Holland    Foto: Dirk-Jan Prins

WIJK AAN ZEE – De provincie Noord-Holland doet mee aan de eerste Nationale Archeologiedagen.

Samen met de provincies Zuid-Holland en Utrecht zet Noord-Holland archeologie in de schijnwerpers op 16-17-18 oktober 2015. In samenwerking met Huis van Hilde, archeologen, archeologische organisaties, musea en depots, amateurarcheologen en andere vrijwilligers wordt een programma opgesteld. In de komende jaren worden de Archeologiedagen uitgerold tot een landsdekkend evenement.

Ralph de Vries, gedeputeerde Cultuur: “Noord-Holland sluit graag aan bij de Nationale Archeologiedagen. Wij vinden het belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met het archeologisch erfgoed maar wij vertellen het verhaal over dat erfgoed ook graag aan inwoners en bezoekers van de provincie. Dat is de reden dat wij in Castricum Huis van Hilde hebben gebouwd. Samen met Noord-Hollandse archeologen, vrijwilligers en musea maken wij nu een mooi programma dat hopelijk ook andere provincies inspireert om komende jaren mee te doen met dit initiatief.”

Op de site verschijnt de komende maanden meer over de activiteiten in de drie provincies. Archeologische organisaties, musea of vrijwilligersgroepen die deel willen nemen kunnen zich ook via deze site aanmelden.

De Archeologiedagen is een initiatief van de stichting Nationale Archeologiedagen. Partners zijn: provincie Noord-Holland. provincie Zuid-Holland, provincie Utrecht, AWN en ArcheoHotspots.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz