Schimmige vertoning

NIEUWS
Schim: Dirk-Jan Prins

WIJK AAN ZEE – Wie gisteren en vandaag bij de kust was, heeft aan de horizon een schimmig beeld kunnen ontdekken

Het gaat om een vaartuig wat zelfs op zeer grote afstand nog indruk maakt. Enorme zwarte zeilen verraadde dat het om een driemaster gaat. Nu varen er wel meer jachten langs de kust. Maar dit is toch wel het vermelden waard. Het gaat hier namelijk om het aller grootste zeiljacht ooit gebouwd op deze aardkloot. In 2016 werd zij de loods in Alblasserdam bij jachtbouwer Oceanco uitgereden. Het gaat om de Y712. Dit is de werknaam voor dit enorme jacht. Ga maar eens na, haar masten zijn maar liefst 60 meter hoog en haar lengte is, schrik niet, 106 meter lang.

Buiten het feit dat het tot nu toe het grootste zeiljacht ooit is, is zij tevens ook het duurste exemplaar ooit gebouwd. Het begint namelijk bij een slordige 200 miljoen. Met alle extra’s die de nieuwe eigenaar wenst, zou het zomaar kunnen dat er nog eens velen tientallen miljoenen bijkomen.

Het proefvaren, wat nu gaande is, gebeurd ver uit de kust. Zover zelfs, dat een 2000 mm telelens haar nauwelijks kon vastleggen. De heiigheid werkte bovendien niet echt mee. Vandaar een zwarte schim aan de horizon.

De nieuwe eigenaar wenst anoniem te blijven. Sterke beweringen dat het hier om het nieuwe jacht van Donald Trump gaat. Anderen hebben dit bericht onmiddellijk tegengesproken. Weer anderen hebben het over een rijk man als oliemagnaat, maar ook deze bewering werd gelijk de kop ingedrukt. Een derde bewering, het jacht zou onderdeel zijn van het “project solar”. Helaas, niet juist!

Wie de werkelijke eigenaar zal worden, zal wel net zo schimmig blijven als deze zwarte schim aan de horizon van onze Noordzee.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “Schimmige vertoning

Comments are closed.