Skelters voor scholen

TATA STEEL

IJMUIDEN – Een groep van 21 leerlingen werktuigbouwkunde van Tata Steel, bouwt momenteel vijf skelters voor basisscholen in de regio.

Bron & Foto: Tata Steel

Het is inmiddels een traditie geworden dat eerstejaars leerlingen hun opgedane kennis in de praktijk toepassen door skelters te bouwen. Het is een technisch uitdagende opdracht, waarmee de leerlingen tegelijkertijd ook kennismaken met de filosofie van het bedrijf, waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. En het enthousiasme waarmee zij aan dit project werken is buitengewoon aanstekelijk. Dit is een project waar alle betrokkenen vrolijk van worden, niet in het laatst de kinderen die de skelters in ontvangst mogen nemen.

Tata Steel biedt jongeren met een passie voor techniek veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen. De Academy biedt landelijk erkende technische BBL-opleidingen aan: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4) en elektrotechniek (MBO-4). De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket.

De twee- en de vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een aantrekkelijke combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor zijn rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan. De Academy van Tata Steel heeft een slagingspercentage van 88%. Het landelijk gemiddelde slagingspercentage van MBO-instellingen is 65%.

Wil jij ook graag leerling worden op deze unieke school, kijk dan voor meer informatie en het inschrijven voor de opleidingen op de internetsite.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz