Spoor Tata Steel geen speelplaats

NIEUWS
Remdemonstratie 2013 - 2
Bron & Foto: Tata Steel

BEVERWIJK / IJMUIDEN – De leerlingen uit groep vijf van basisschool De Triangel uit Velsen-Noord, woonden vanmiddag bij Tata Steel een rem-demonstratie bij van een met rollen staal geladen trein.

Met veel belangstelling zagen zij op station Velserbosch hoe de trein kwam aanrijden en vol in de ankers ging. Om vervolgens verder dan zij hadden gedacht pas tot stilstand te komen. De remproef vormt het startsein van de jaarlijkse campagne van Tata Steel om kinderen bewust te maken van de gevaren van spelen rond de spoorlijn door hun dorp.

SONY DSC
Foto: Dirk-Jan Prins

Met eigen ogen zien hoe lang een zware, met staal beladen, trein erover doet om tot stilstand te komen is een ervaring die kinderen lang bij blijft. En dat is precies de bedoeling. Een praktijkvoorbeeld zegt meer dan duizend woorden. Na afloop van de remproef maakten de 49 kinderen nog een ritje met de oude stoomtrein over het terrein van Tata Steel.

Over het zogenaamde Gildenspoor rijden dagelijks treinen van en naar het staalbedrijf. Een trein met rollen staal van zo’n 25.000 kilo per stuk staat niet zomaar stil. Die heeft een behoorlijk lange remweg. Tata Steel ziet het als haar verantwoordelijkheid om, in samenwerking met De Triangel en het regionale politiekorps, kinderen op een aansprekende manier ervan te doordringen dat jij niet rond het spoor moet spelen. Naast deze demonstratie krijgen de kinderen begin november een speciale les van een machinist van Tata Steel en een politieagent. De campagne wordt afgesloten met een tekenwedstrijd.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz