Staatssecretaris Dekker bezoekt school Tata Steel

TATA STEEL

IJMUIDEN – Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs heeft vandaag een bezoek gebracht aan  de Academy van Tata Steel in IJmuiden.

sander dekker bij tata
Bron & Foto: Tata Steel

De directievoorzitter van Tata Steel sprak met de staatssecretaris over het belang van technisch onderwijs, de manier waarop Tata Steel op de eigen bedrijfsschool sterk gemotiveerde en hooggekwalificeerde technici opleidt en de samenwerking met bedrijven, overheid en kennisinstellingen. De staatssecretaris nam uitgebreid de tijd om met leerlingen van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Procestechniek en Elektrotechniek van gedachten te wisselen. Op donderdag 8 december spreekt de staatssecretaris met de Tweede Kamer over het landelijk Techniekpact.

Staatssecretaris Dekker over zijn bezoek aan de bedrijfsschool van Tata Steel: “Tata Steel levert een flinke bijdrage aan de opleiding van honderden jonge mensen uit de regio. Mooi om te zien hoe jongeren hier alles leren over elektrotechniek, procestechniek en  werktuigbouwkunde, een mbo-diploma binnenhalen en hun kennis daarna ook nog eens direct kunnen toepassen in het bedrijfsleven. Goed dat Tata kinderen enthousiast maakt voor techniek. Door ook gastlessen te geven aan basisschoolleerlingen maken kinderen op jonge leeftijd al kennis met techniek. Dit kan helpen om hen later voor een technische opleiding te laten kiezen. Bedrijfsleven en onderwijs slaan hier de handen ineen, waardoor de lessen voor leerlingen uitdagender en eigentijdser zijn. Samenwerking komt hier echt ten goede aan de leerling.”