Storm Waarschuwing!

NIEUWS


WIJK AAN ZEE – In verband met de opkomende storm zijn zowel de Noordpier als de Zuidpier afgesloten voor publiek.

Foto: Dirk-Jan Prins

Ga zeer zeker niet de pier op. Dit is levensgevaarlijk. Ernstige ongelukken uit het verleden tonen dit aan. DOE HET NIET! 

Het waait nu al hard. Het hoogtepunt van de storm zal op dinsdag zijn. Daarbij komen in grote delen van het land zware windstoten voor tot 80 km/uur. Aan de noordkust is er kans op storm en kan de wind pieken naar 100 km/uur. Dinsdag is het springvloed en in combinatie met de sterke noordwestenwind zal meer water de Waddenzee instromen. De verwachting is dat er ook meer rommel van de overboord geslagen containers aanspoelt, zowel op de Wadden maar ook op het vasteland.

 

Mensen die zich toch op de pier wagen lopen een groot risico Foto: Dirk-Jan Prins

Dinsdag steekt al in de nacht een stevige noordwestenwind op. In het Waddengebied wordt de sterkste wind verwacht en daar kan het met 9 Bft. enige tijd stormen. De wind kan dan uithalen naar een dikke 100 km/uur. Vanaf 100 km/uur spreken meteorologen van zeer zware windstoten. Omdat het dinsdag ook nog springvloed is, stroomt er die dag meer water het Waddengebied in dan normaal. Op de Noordzee waait het nog harder en kan de noordwestenwind makkelijk een stormkracht bereiken.


.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz