Strand Wijk aan Zee krijgt vier sterren

NIEUWS

Strand WAZ

BEVERWIJK / WIJK AAN ZEE – Zowel het publiek als de inspecteurs van stichting Nederland Schoon, hebben het strand van Wijk aan Zee als zeer schoon beoordeeld. Wijk aan Zee is onderscheiden met vier sterren. De Stichting Nederland Schoon, een organisatie die zich al meer dan 20 jaar inzet om zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden, schrijft ieder jaar een verkiezing uit om te bepalen welk strand de titel ‘Schoonste strand van Nederland’ mag dragen. Dit jaar werden 28 Noordzeestranden geïnspecteerd en kon ook het publiek een stem uitbrengen. De stranden in de provincie Zeeland scoorden het hoogst. Strand Domburg kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Maar ook de stranden in de IJmond scoorden hoog. Wijk aan Zee scoorde het maximale aantal van vier sterren en mag daarmee de titel ‘zeer schoon strand’ voor het derde achtereenvolgende jaar dragen.

Dat het strand van Wijk aan Zee de laatste jaren zo schoon is, is te danken aan een intensieve samenwerking tussen de gemeente, de strandondernemers en een aantal aannemers. Allemaal zetten zij zich in om het strand iedere dag voor dag en dauw op orde te hebben. Voordat het publiek het strand op komt worden de afvalbakken geleegd en hebben speciale machines (beachcleaners) het strand aangeveegd. Gedurende het seizoen worden tonnen zwerfafval afgevoerd. Het publiek werkt ook steeds beter mee: de afvalbakken op het strand worden goed benut.

Blauwe Vlag

In Wijk aan Zee wappert dit jaar ook de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is een internationaal symbool voor de kwaliteit van het strand dat alleen op schone, goed beheerde en veilige zwemwaterlocaties te vinden is. Deze locaties worden tijdens het badseizoen gecontroleerd. Er wordt dan met name naar milieu en veiligheid gekeken. Dat is op het strand van Wijk aan Zee dik in orde want de inspecteur was zeer tevreden.

 


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

Comments are closed.