Subsidie voor energieonderzoek

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – HIRB-subsidie voor energieonderzoek bij bedrijven

image0011

Om ondernemers te helpen kansrijke maatregelen voor energiebesparing in kaart te brengen en door middel van samenwerking tot een stap richting duurzaamheid te komen, heeft GreenBiz IJmond de HIRB-subsidieregeling van de Provincie Noord-Holland aangesproken.

‘Samen Sterk, Samen Duurzaam’

Met het project ‘Samen Sterk, Samen Duurzaam – Energieonderzoek’ streeft GreenBiz IJmond ernaar om bedrijven elkaar te laten informeren, te laten sparren en zo elkaar op weg te helpen met energiebesparing. Met als start een uitgebreid energieonderzoek, dat het bedrijf EnergyGO uitvoert, wordt het voor de ondernemer duidelijk waar de meeste winst te behalen valt. Dit met betrekking tot het besparen van energie, wat de terugverdientijden van bepaalde maatregelen zijn en wat een volgende stap richting duurzaamheid inhoudt.

HIRB-subsidie

De Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB) is opgezet om verouderde bedrijventerreinen te herstructureren en te verduurzamen, waardoor het vestigingsklimaat voor ondernemers verbetert. Bedrijven kunnen dankzij deze subsidie tegen de helft van de oorspronkelijke kosten een energieonderzoek door EnergyGO laten uitvoeren, hierdoor kan het voordeel oplopen van € 600,- tot € 1.750,-. EnergyGO levert pasklare oplossingen voor de energie-transitie en ze voeren een breed scala aan projecten uit.

Deelname

In de IJmond komen vier bedrijventerreinen in aanmerking voor de subsidie: Houtwegen (Heemskerk), de Pijp (Beverwijk), Velsen-Noord en de Broekerwerf (Velsen). In totaal is er plaats voor 20 bedrijven. Naast deze vier terreinen werkt GreenBiz IJmond ook op de Trompet en in Uitgeest. GreenBiz IJmond werkt met en voor ondernemers om hun bedrijventerreinen te verduurzamen. Gemeenten en Omgevingsdienst IJmond ondersteunen GreenBiz IJmond in haar activiteiten. Kijk voor meer informatie op Internet
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz