Surinaams folklore in Beverwijk

NIEUWS

SONY DSC

BEVERWIJK – Onder de boeg van het schip “Hollands Glorie” is het zover. 30 juni om twaalf uur Nederlandse tijd gaat op de partyboot in Beverwijk het bevrijdingsfeest van start met Surinaams folklore. 150 jaar geleden afschaffing slavernij. Dit is de aanleiding van dit knalfeest. Eerder deze week schreef ik hier al over. Twaalf uur Nederlandse tijd is in Surinaamse tijd natuurlijk wel dik na vier uur in de middag. Maar dat mag de pret niet drukken. Als het dan ook los gaat, gaat het goed los.

SONY DSC

De pracht van de klederdracht, het dansen om het lekkere eten niet te vergeten, is precies zoals het hoort bij een echt Surinaams feest.

SONY DSCTot in de kleine uurtjes werd er door gefeest om vervolgens voldaan huiswaarts te keren. Deze gedenk waardige dag werd afgesloten met het  besef dat déze dag nooit meer terugkeert. Maar er zijn redenen genoeg om dit soort feesten nooit te laten voorbij gaan. Het dansen en feesten zit   nu eenmaal in het bloed en zal nooit verloren gaan evenmin het gevoel van vrijheid.

                            SONY DSC

Mevrouw Nobach is als oudste Surinaamse dame van Beverwijk eregast.


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz