Tata Steel Chess Tournament 2019

TATA STEEL

IJMUIDEN / WIJK AAN ZEE – Inschrijving amateurs Tata Steel Chess Tournament 2019 start op 29 oktober. 

Het eerste schaaktoernooi van de Hoogovens op 15 januari 1938                    Foto: Tata Steel museum

Veel schaakliefhebbers kijken er reikhalzend naar uit: op 29 oktober a.s. start om 10.00 uur de inschrijving voor amateurs die willen deelnemen aan het Tata Steel Chess Tournament 2019. Wat is er voor een fervent schaker nog mooier dan op een steenworp afstand van het strijdtoneel van de wereldtoppers je eigen toernooi te spelen? Dat is een van de elementen die het ‘Wimbledon van het schaken’ zo bijzonder maakt.

Niet alleen in Wijk aan Zee, waar in januari zo’n 1.700 schakers van over de hele wereld achter het bord aanschuiven, maar ook elders in Nederland begint de schaakkoorts weer toe te nemen. De grootmeesters van de Tata Steel Masters gaan namelijk ook weer ‘on tour’ en spelen op woensdag 16 januari in Alkmaar en op woensdag 23 januari in Leiden. Het Tata Steel Chess Tournament 2019 vindt plaats in Wijk aan Zee van 12 januari tot en met 27 januari 2019.

Aanmelden voor de Weekendvierkampen, de Dagvierkampen en de Tienkampen kan via de website van het Tata Steel Chess Tournament. Er is een beperkt aantal plaatsen voor amateurspelers. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “Tata Steel Chess Tournament 2019

  1. kunt U de namen traceren van de spelers? Eventueel via het museum? Of een oproep in de (internet) krant? Voor de historie een ontbrekend puzzelstukje.

Comments are closed.