Tata Steel Chess

NIEUWS

Dook van den Boer

BEVERWIJK / IJMUIDEN – Wat voor tennis Wimbledon is, is Tata Steel Chess voor het schaken. Dit is de typering zoals Dook van den Boer, directeur van Tata, het neerzette tijdens de persconferentie. Het toernooi is een van de meest prestigieuze schaaktoernooien ter wereld, kent een rijke historie en is diepgeworteld in Wijk aan Zee, zo vervolgde Dook van den Boer. Na 75 keer gaat er toch iets veranderen in de opzet van dit toernooi. Om het toernooi nog meer allure en de schaaksport een nog breder podium te geven, gaan de grootmeesters uit de A-groep één dag in het Rijksmuseum in Amsterdam en één dag op High Tech Campus Eindhoven spelen. De topschakers zullen in twee grootmeestergroepen de strijd met elkaar aangaan. Voorheen waren dat drie groepen. De opzet van de amateurtoernooien blijft onveranderd. Met de vraag of dit een verkapte manier is om te bezuinigen, was van den Boer minder in zijn nopjes. Wel kan hij aangeven dat deze uitstapjes, naar Amsterdam en Eindhoven, geen verdere extra kosten met zich meebrengt.

Traditiegetrouw is de jeugdige inbreng in het Tata Steel Chess Tournament groot. Met de deelname van:

Anish Giri (1),Wesley So (2) en Richard Rapport (4) doen drie spelers uit de Top 5 van de beste juniorenschakers ter wereld mee in Wijk aan Zee. De Nederlandse inbreng wordt naast Anish Giri geleverd door Loek van Wely, de nummer twee van Nederland en al meer dan twintig keer deelnemer.

De 76e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 10 tot 26 januari 2014.

De inschrijvingen voor de amateurtoernooien starten op woensdag 30 oktober 2013. Inschrijving is mogelijk tot en met de eerste week van januari 2014, maar de organisatie raadt aan om niet te lang te wachten. Op deze site  is vanaf 30 oktober alle informatie over de inschrijfprocedure te vinden.

foto: Dook van den Boer

HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz