Tata Steel voorkomt problemen

NIEUWS
SONY DSC
Foto: Dirk-Jan Prins

BEVERWIJK –  Waar soms jaren voor geknokt moet worden, om bij bedrijven iets voor elkaar te krijgen, komt er zomaar een bedrijf om de hoek kijken die iets op eigen initiatief onderneemt om problemen te voorkomen.

Nou ja, zomaar. Het gaat wel om Tata Steel. Op één na de grootste staalproducent van Europa. 35.000 werknemers maar liefst in heel Europa. En een belangrijk deel van alle IJmond bewoners hebben daar ook hun werkzaamheden. In het besef dat de mensen in Beverwijk last kunnen ondervinden van hun bedrijfsvoering, heeft Tata het besluit genomen om een klein onderdeel van hun bedrijfsterrein aan te pakken.

Langs de Westelijke randweg, de nieuwe N197, staat al jaren een verdeelstation voor de hoogspanning. Dit gebouw produceert geluid. Daar is niet aan te ontkomen. Niet iedereen zal dit geluid horen, maar het kan. In het verleden is gebleken dat er bewoners zijn die last hebben van dit geluid. Vooral in de avonden als het verkeer, maar ook de werkzaamheden op het Tata Steel terrein minder is, kan de overlast toenemen. In samenspraak met o.a. de politie is er een meting verricht.

Gelukkig voor Tata blijkt dat de geluidsnorm, die wettelijk is vastgesteld, niet wordt overschreden. Ondanks dit alles vindt Tata het toch nodig de bewoners tegemoet te komen. Vanmorgen is begonnen om 24 blauwe zeecontainers te plaatsten. Deze staan donderdag, aan het einde van de dag, stevig omarmd met elkaar, zij aan zij, de druk van de geluidsgolven tegen te houden. Blauwe dienders in dienst van Tata Steel. Dat zij hun best moeten doen staat boven alles. Zij kosten namelijk maar liefst een slordige 90,000 euro. Of deze blauwe zee harnassen het beoogde resultaat gaat opleveren zal de toekomst moeten uitwijzen. Het zal wellicht helpen. In ieder geval hebben wij weer meer blauw op straat. Beverwijk mag blij zijn met een meedenkend bedrijf als Tata Steel.
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz