Trots op RKZ

NIEUWS

rode_kruis_ziekenhuis

BEVERWIJK – Wij zijn best verwend met een ziekenhuis in de stad als het RKZ. Dit mag best wel eens gezegd. Waar mensen gewoon zijn te mopperen, laat het RKZ in een niet aflatende stroom het ene succes naar het andere zien. Waar het RKZ ooit in zwaar weer terecht was gekomen, zo sterk peddelt het RKZ zich stroomopwaarts naar de finish. Het RKZ scoort keer op keer. Zo ook deze week weer prijkt de volgende tekst op hun gevel.

RKZ krijgt predicaat TopZorg voor behandeling borstkanker

maar ook nog eens een verlenging Top-Zorg-predicaat voor darmkanker.

Zorgverzekeraar Menzis heeft het predicaat ‘TopZorg’ toegekend aan de behandeling van borstkanker in het Rode Kruis Ziekenhuis. Het Menzis TopZorg-predicaat voor de behandeling van borstkanker is toegekend voor heel 2014. De darmkankerbehandeling in het RKZ ontving begin 2013 al een TopZorg-erkenning. Deze is nu ook verlengd tot einde van volgend jaar.

De borstkankerbehandeling van het RKZ kreeg afgelopen september al een ‘Roze lintje’ van de Borstkanker Vereniging Nederland. Dit lintje staat symbool voor de goede zorg voor mensen met borstkanker vanuit (ex)patiëntenperspectief.

De toekenning van het Topzorg-predicaat betekent dat een instelling zich, naar de criteria van zorgverzekeraar Menzis, mag rekenen tot de beste zorgaanbieders van een bepaalde behandeling. Het RKZ mag zich dus volgens Menzis scharen onder de beste behandelaars van borstkanker en darmkanker in Nederland.

De criteria van Menzis zijn gebaseerd op openbare gegevens van zorginstellingen en andere bronnen. Zo houdt Menzis onder andere rekening met wachttijden en met criteria van patiëntenorganisaties.

Hoe bijzonder dat een dusdanige grote instelling zo goed communiceert met de burger. Tot aan de eventuele overlast van een bouwkraan aan toe. Wij mogen trots zijn met zo’n kanjer in de regio.

 


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz