Tsjechische en Wijk aan Zeese scholieren dansen ‘Under the Feather’ in Beverwijkse Grote Kerk

NIEUWS
bystre-schaakdans-2012
Bystre schaakdans

WIJK AAN ZEE – Wijk aan Zee en het Tsjechische Bystré hebben al jarenlang een bijzondere band.

Dit dateert reeds van 1999, toen Wijk aan Zee zichzelf uitriep tot Cultureel Dorp van Europa en tien andere Europese dorpen, waaronder Bystré, zich bij dit initiatief aansloten. Daarna hebben er bezoeken over en weer plaatsgevonden, waarbij vriendschappen werden gesmeed en kennis werd gemaakt met de cultuur van het partner-dorp. Dit leidde onder meer in 2012 tot de veelgeprezen dansvoorstelling ‘Chess’ van leerlingen van de Basic Art School uit Bystré op het Julianaplein in Wijk aan Zee. Chess werd ook in Amsterdam en Amersfoort uitgevoerd.

Nu, vier jaar later, zijn de leerlingen van de Tsjechische dansschool terug. Afgelopen zaterdag arriveerde een bus met 38 leerlingen en 7 begeleiders in Nederland. De groep bestaat uit 9 jongens en 29 meisjes in de leeftijd van 10 tot 19 jaar. Hun komst is mede mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband van de stichting Cultureel Dorp van Europa, de Grote Kerk van Beverwijk en basisschool De Vrijheit in Wijk aan Zee.

Samen met een aantal leerlingen van de groepen 4 tot en met 8 van De Vrijheit zullen de Tsjechische scholieren uiteindelijk een bijzondere voorstelling instuderen. Een openbare uitvoering van dit unieke dansproject voor twee scholen, dat de naam ‘Under the Feather’ heeft meegekregen, zal uiteindelijk op woensdag 28 september om 19.00 uur te zien zijn in de Grote Kerk van Beverwijk (Wijkertoren).

Voor het bijwonen van de voorstelling zal weliswaar geen entree worden geheven, maar een vrijwillige bijdrage in de (reis)kosten van het Tsjechische gezelschap wordt zeker op prijs gesteld.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz