Uitbreiding vergunningplicht alcoholvrije horeca

NIEUWS

Gerelateerde afbeelding


BEVERWIJK – Sinds 1 september 2018 heeft de gemeente Beverwijk de toepassing van Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur (Bibob) uitgebreid en de horeca-exploitatievergunning voor alcoholvrije horeca ingevoerd.

Daarbij is gekozen voor een gefaseerde invoering van de vergunningplicht. Gestart werd met alle coffeeshops in de gemeente en alcoholvrije horecabedrijven gelegen in de Zeestraat, Koningstraat, Baanstraat, Kennemerhof en Kennemerplaza. Vanaf 1 januari 2019 geldt de vergunningplicht ook voor alcoholvrije horeca in de wijk Oosterwijk. Ondernemers worden schriftelijk geïnformeerd en uitgenodigd voor een toelichting.

De gemeente Beverwijk wil dat het prettig wonen, werken en ondernemen is in Beverwijk. Daarom zet de gemeente in op een schone, hele en veilige stad. Dit doet de gemeente onder andere door problemen integraal aan te pakken en handhavend op te treden waar nodig. De uitbreiding van de Wet Bibob en invoering van de horeca-exploitatievergunning is hier onderdeel van.


Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz