Van 4 af!

NIEUWS

VELSEN-NOORD – Vier (4) is net niets.

Afbeeldingsresultaat voor Azerbeidzjan wk bmx

Althans op de Olympische spelen. In de Chinese cultuur is het zelfs een ongeluksgetal. In de numerologie heeft het getal weer een positieve betekenis. Daarin staat: Jouw unieke energie is verbonden met de aarde, de wil, vastberadenheid, kracht en het fysieke. Jij bent doorgaans geduldig, gemotiveerd, verantwoordelijk en betrouwbaar. Organiseren kan jij goed, handelen en ingewikkelde processen beheersen is goed aan jou besteed. Ook het goed zorgen voor hen die aan jouw zorg zijn toevertrouwd. Jij hebt een praktisch inslag en goed inzicht in situaties.

Rebecca en Jeroen zijn er klaar voor.        Foto: & Tekst: Dirk-Jan Prins

Over wie hebben wij het steeds? Over Rebecca Neus! Want al de eigenschappen die hierboven zijn benoemd gaan op voor haar. Een zeer verantwoordelijke baan bij een grote bank waar zij grootzakelijk beheerd. Dat is niet niets! Maar Rebecca is samen met haar man Jeroen ook een zeer fanatiek sportster in de BMX sport. Dat begon al vroeg. Op haar 9e jaar scheurde Rebecca al de stenen uit het crossparcours. Jeroen was er net iets eerder bij. Die begon toen hij net 5 jaar was geworden. En daarna ging het snel. De sport bracht het stel in veel delen van de wereld. Om er een paar te noemen, Brazilië, de USA, Colombia, Australië en bijna heel Europa. O ja, Argentinië niet te vergeten. Jeroen zit erbij en kijkt een beetje jaloers naar zijn vrouw. “Ja, ik geef het eerlijk toe. Ik zou ook graag wel eens op dat hoge niveau willen presteren. Maar zo hoog als Rebecca is gekomen, dat zit er voor mij niet in. Althans, tot nu. Aanstaande vrijdag gaan wij namelijk samen naar de wereldkampioenschappen in Azerbeidzjan. Niet echt een land om van te dromen, maar UCI heeft dit nu eenmaal zo bepaald. Hopelijk gaat het nu allemaal gebeuren waar wij zo lang van dromen.”

Dit is niet de eerste keer dat het BMX-stel, uit Velsen-Noord, naar de wereldkampioenschappen gaan. Zo vertelt Rebecca: “Vorig jaar waren de WK wedstrijden in Rock Hill, South Carolina, USA. Daar werd ik de vierde van de wereld in mijn klasse. Want de BMX-sport kent veel eerste, tweede, enz, plaatsen omdat de sport is ingedeeld in leeftijdsklassen. Maar ja, die plaats had ik al eens eerder behaald. Ik blijf maar steken op die 4e plaats in het WK-circus. Want een circus is het. Om maar een voorbeeld te noemen, vorig jaar in Rock Hill waren er ruim 3500 inschrijvingen”.

“Nou, niet helemaal waar. In 1992 kon ik op het WK in Brazilië nummer 1 worden. Helaas werd ik 17e. Geloof het of niet, vlak voor vertrek zegt mijn moeder, zomaar uit het niets, “Kijk jij uit voor het zandzakje in de bocht?” “Nooit over een zandzak of bocht gesproken, ook nooit een punt geweest en dan opeens zonder enige aanleiding roepen, kijk jij uit voor het zakje in de bocht? En ja, dat is de sportgoden verzoeken want wat te denken? Ik ging onderuit tegen het zandzakje”. Het is een ongelofelijk verhaal maar echt waar! Zou door dit voorval nummer 4 blijven hangen aan haar? Bedankt mam!

Azerbeidzjan, met de hoofdstad Bakoe (Baku), moet het dit jaar gaan worden voor deze twee diehards. Een onvoorstelbaar streven van Jeroen met zijn twee kapotte polsen. “Dr van Loon, van het RKZ, heeft het bijna onmogelijke toch mogelijk gemaakt. Nu kan ik afreizen naar de wedstrijden om ook deel te nemen”, vertelt Jeroen. “En dit met een vrouw naast mij, die vorig jaar, na 12 jaar de fiets niet te hebben aangeraakt, 4e van de wereld werd in de USA. En om dan 4e te worden op een WK, dat is een hele knappe prestatie! Nu, naar een jaar hard trainen, moet er toch wel een plaats inzitten bij de eerste drie. En het liefst de eerste plaats. Als er straks op haar fiets het bordje Nr W1 zou staan, wat zou dat dan geweldig zijn”.

Overigens woont in Velsen-Noord nog zo’n BMX-bikkel. Robin van der Kolk. Hij is maar liefst 9 keer WK kampioen in zijn leeftijdsklasse. Opmerkelijk dat dergelijke grote winnaars nu net allebei uit Velsen Noord komen!

Wij gaan Rebecca en Jeroen heel veel succes en sterkte wensen. En nee, wij praten niet meer over moeders en bochten met zandzakjes, maar wij gaan rechtuit op de eerste plaats af in onze gedachten voor Rebecca en Jeroen. Heel veel succes, het wordt jullie gegund, jullie kunnen het!


Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://www.bic-news.nl/van-4-af/
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM