Vegetariërs gezocht

NIEUWS


WIJK AAN ZEE – Resistente bacteriën komen voor op vlees.

Het is onduidelijk of mensen die geen vlees eten minder of andere resistente bacteriën bij zich dragen. Het RIVM wil dit achterhalen en is daarom eind 2015 een onderzoek gestart. Het RIVM zoekt nog steeds vegetariërs die mee willen doen aan dit onderzoek. De resultaten worden in de loop van 2017 verwacht.

Resistente bacteriën

Iedereen draagt bacteriën bij zich, bijvoorbeeld in de darm. Sommige bacteriën zijn ongevoelig voor antibiotica. Dat zijn resistente bacteriën. Als iemand ziek wordt van zo’n bacterie helpt een behandeling met antibiotica niet of minder goed. Het RIVM wil meer inzicht krijgen in de manier waarop resistente bacteriën zich verspreiden en wat de rol van vlees hierbij is. Daarom wil het RIVM nagaan of er verschil is in het aantal en het soort resistente bacteriën tussen mensen die wel en geen vlees eten.

Het onderzoek

Het RIVM zoekt vegetariërs en veganisten die ouder zijn dan 18 jaar. Mensen die geen vlees maar wel vis eten, kunnen ook deelnemen. Er zal worden gevraagd aan de deelnemers om een vragenlijst in te vullen en wat ontlasting op te sturen.

Meedoen?

Wil jij meedoen? Stuur dan vóór 1 oktober 2016 een mail met jouw naam, leeftijd en adres naar het mailadres van het RIVM. Jij ontvangt dan meer achtergrondinformatie en een aanmeldingsformulier.
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz