Vernielers gepakt!

NIEUWS

toch-goed-wat-politie-doet

WIJK AAN ZEE – In de nacht van 28 februari op 1 maart is het de politie gelukt door middel van een bliksemoptreden vele vernielers van auto’s te pakken. Zeker 8 tot 10 jongeren in de leeftijd 17 en 19 jaar waren hiermee bezig. 

Rond middernacht liep deze groep, vanaf het Boothuisplein de Burgemeester Rothestraat op. Enkele getuigen hoorden hoe de groep spiegels van auto’s trapten en andere weer beschadigden door middel van bekrassen. De getuigen bedachten zich geen moment en belden 112. Zeker 6 politiewagens zagen kans om de straat hermetisch af te grendelen. Toegesnelde agenten lieten weten dat zij al heel lang op zoek zijn naar deze groep vernielers. Dezelfde groep heeft waarschijnlijk ook de vernielingen in Beverwijk op hun naam staan. Eén enkele wist te ontkomen door zijn woonhuis in te vluchten om vervolgens niet meer de deur te openen voor de politie. De politie is uiteindelijk te woning binnengegaan en trof alleen een slapende dame aan. De overige 8 personen van de groep jongeren zijn allemaal aangehouden. De politie kennende zal dit persoon, die volgens het verhaal wist te ontkomen, ook nog wel aan de beurt komen.

auto_spiegel

Bijzondere dank gaat uit naar de getuigen en hun snelle handelen. Door de samenwerking van deze burgers en de politie is het waarschijnlijk mogelijk geworden de golf van vernielingen te stoppen. Volgens een politieman op locatie, is de politie al zeker een jaar bezig om deze groep aan te houden. Ook wist deze politieman te melden dat het niet alleen gaat om jongeren uit Wijk aan Zee maar ook uit omliggende gemeenten. Nu is het gelukt om op heterdaad deze groep aan te houden. Alle 8 gearresteerden blijven voor verhoor tot maandag in hechtenis waarna zij gelijk aan de officier van Justitie worden voorgeleid, aldus deze zelfde politieman.

Het is van belang te vermelden dat de getuigen bij toeval daar aanwezig waren en geen bewoners zijn.


Widget is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz