Verpleegkundige Erica rent voor KiKa

NIEUWS

Erica Beentjes

BEVERWIJK – Erica Beentjes is 44 jaar en verpleegkundige in het Rode Kruis Ziekenhuis. Zoals al haar collega’s heeft ook Erica nachtdiensten. En wat is nu lekkerder om na een lange nachtdienst in je bed te stappen en heerlijk te gaan slapen. Zo lang mogelijk, om daarna weer fris op je werk te verschijnen. Erica verkiest een andere opzet. Een kortere slaap om zo in de middag bij een supermarkt te gaan staan om sponsorgeld op te halen voor kinderen met kanker. De bedoeling is dat Erica op 3 november van dit jaar de New York Marathon loopt voor Kika, Stichting Kinderen Kankervrij. Zoals Erica zelf zo mooi omschrijft, “tijdens mijn werk in het ziekenhuis, kom ik ook in aanraking met kinderen die kanker hebben. En dit is best een zware ervaring. Ik ga daarom rennen en ieder stap die ik ga zetten is er één voor deze kinderen”.

Het wordt een prachtig avontuur. Erica rende al eerder. Bijvoorbeeld de Marathon van Eindhoven. Dit jaar gaat Erica een nieuw avontuur aan. “Toen ik 33 was, overleed mijn moeder aan kanker en mijn beste vriendin is op 37 jarige leeftijd aan deze nare ziekte overleden. Ik wil iets doen voor mensen met kanker. Ik zag dat het ook mogelijk is om je voor de New York Marathon te laten sponsoren en te lopen voor KiKa. Ik heb geen moment getwijfeld. Nu gaan wij dit jaar met 131 deelnemers voor KiKa rennen en ik kan zeggen dat het nu al een prachtig avontuur is.”

Het zal een intensieve training zijn. De afstand die de deelnemers lopen is 42,195 kilometer. Erica geeft aan dat zij al volop traint. Zo rent ze iedere week drie keer en is ze minimaal een keer per week in de sportschool te vinden. Vier maanden voorafgaand aan de marathon, start Erica met een speciaal loopschema. “Ik loop dan vier keer in de week wisselende afstanden met intervaltrainingen om de snelheid te vergroten. Daar ga ik na de zomervakantie mee beginnen.”

Haar meeste tijd steekt Erica op dit moment in het zoeken naar sponsoren. De teller staat op een kleine 3000 euro. Naast vrienden en familie hebben ook haar collega’s en artsen in het RKZ een bijdrage geleverd. Zelfs een oud vriendinnetje in Zwitserland gaat Erica sponsoren. Dit zijn de leuke dingen. “Het nieuwe ziekenhuis voor kinderen met kanker moet er gewoon komen. Daar lopen wij uiteindelijk met zijn allen voor,” aldus Erica.

De Bomaanslag bij de Boston Marathon was toch wel even schrikken. “Maar dit kan overal gebeuren. Het heeft mij er in ieder geval niet van weerhouden om mijzelf in te schrijven. De beveiliging in New York zal nu alleen nog maar een stuk beter zijn. Wel zal ik na de finish zo snel mogelijk mijn zoon zoeken om hem een lekkere stevige knuffel te geven,” aldus Erica.

Iedereen kan Erica sponsoren. Kijk maar op haar site om de stand van zaken bij te houden.  Wij wensen Erica veel succes met haar avontuurlijke onderneming.Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz