Waarschuwing “nieuwe” oplichtingstruc

NIEUWS

opgepast


BEVERWIJK – Geloof het of niet, de methodes worden steeds vernuftiger. De deurbel gaat. Je doet open. Een besteller staat op de stoep met een pakket. In dit geval was het pakket van Wehkamp. Op de doos staat wel het juiste adres, alleen de naam klopt niet. Je neemt het pakket aan. Eenmaal binnen ga jij het pakket openmaken. Oeps, goederen met een rekening. Deze rekening is in dit geval maar liefst negenhonderd euro. Maar de goederen die er in zitten zijn niet door mij of iemand in dit huis besteld. De deurbel gaat opnieuw. Daar staat een man. Hij zegt van Select vracht te zijn. Dan volgt een reeks van gebeurtenissen bij de melder van dit bericht.

Dag, mijn collega heeft hier een verkeerd pakket afgeleverd wat ik kom ophalen. Nou ik denk het niet, geeft de bewoner aan. Hierop zegt de man, er staat toch een verkeerde naam op? En wat ga jij er dan mee doen als ik dit pakket hier laat? De bewoner geeft aan zelf wel het pakket bij Wehkamp af te leveren. Hij probeerde mij bang te maken met de verzendkosten van ruim zes euro. Dat is dan altijd nog beter dan de 900 euro wat op de rekening staat. Bewoner doet de deur dicht.

Negen uur in de avond gaat de telefoon. Weer Select vracht. Ik kom zo het pakket ophalen. Nou helaas, pindakaas, maar je krijgt het pakket niet. Zou de bewoner het pakket afgeven, dan moet de bewoner opdraaien voor de rekening van 900 euro. Maar de klant zit erop te wachten en woont hier in het dorp, vervolgde de man. Geef mij het adres dan maar. Nee dat doen wij niet. Dan niet, wij gaan eerst morgen alles controleren en als het klopt ben jij morgen de eerste, geeft de bewoner aan. De man blijft aandringen, want het moet gelijk maar. Tien uur in de avond de deurbel. Een ongeschoren type van in de veertig staat op de stoep. Ik kom het pakket halen. Bewoner geeft aan, ja, morgen en doet de deur dicht. Half twaalf in de avond. De telefoon gaat weer. Nu is de man waar het pakket voor is iemand uit Nijmegen. Wow, compliment voor de snelle verhuizing. Vanmiddag woonde hij nog hier in het dorp. Wat hebben jullie met het pakket gedaan? Nou dat hebben wij terug gezonden naar Wehkamp, waar het hoort. Het is erg stil en het blijft stil.

Zou de bewoner er ingetrapt zijn, dan waren deze oplichters een levering van negenhonderd euro rijker zijn geweest. Politie en Wehkamp zijn op de hoogte van deze oplichtingstruc. Maar het is nooit genoeg om dit soort zaken te beschrijven en voor te waarschuwen. Trap er niet in! Ook nu zijn ouderen weer een zwak punt. Door hun hulpvaardigheid zouden zij eerder slachtoffer kunnen zijn. Deze bewoner kan in ieder geval, door oplettendheid, deze ervaring met jullie delen.Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz