Wandelen door vernieuwde Velsertunnel

NIEUWS
velsertunnel
Bron & Foto: Velsertunnel

Op zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017 is iedereen van harte welkom om de vernieuwde Velsertunnel met eigen ogen te bekijken.

Rijkswaterstaat organiseert twee publieksdagen om belangstellenden de kans te geven door de gerenoveerde tunnel te wandelen voordat er dagelijks weer duizenden auto’s doorheen rijden. De publieksdagen in de Velsertunnel worden een feestelijke gebeurtenis voor jong en oud. Bezoekers kunnen op hun gemak door de smetteloze tunnel lopen. In de tunnel zijn medewerkers van Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Hyacint aanwezig om toelichting te geven bij de hoogtepunten van de renovatie. Denk hierbij aan de nieuwe ventilatie of de vijf nieuwe veilige ruimtes in het midden van de tunnel.

Inschrijven

De publieksdagen zijn gratis te bezoeken. Wel moet men zich inschrijven voor een bepaalde dag en tijd via Internet. Bezoekers ontvangen vervolgens een kaartje dat geldt als toegangsbewijs. Zodra de inschrijving start, kondigt Rijkswaterstaat dit aan op Internet en via Facebook.

Opening

De Velsertunnel tussen Beverwijk en Velsen is sinds half april gesloten voor een grootscheepse renovatie en gaat naar verwachting open in januari 2017. Op dit moment wordt er nog aan de tunnel gewerkt. De exacte datum stelt Rijkswaterstaat vast zodra de openstellingsvergunning is verleend. Voordat de tunnel dan echt open kan voor verkeer moeten er nog werkzaamheden gebeuren. Het belangrijkste is het toegankelijk maken van de tunnel. Zo heeft Rijkswaterstaat op de A22/N208 tijdelijke wegen aangelegd, die aan de zuidkant de tunnel blokkeren. Om de Velsertunnel weer bereikbaar te maken, moeten die wegen eerst worden verwijderd.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz