“Column” Wat te doen bij hoge nood

COLUMN

WIJK AAN ZEE – Welke namen bestaan er zoal voor een gelegenheid waar de man zijn plas kan achterlaten bij hoge nood? Kerkmuur, lantaarnpaal, bosjes, pispot, clo, plee, pispaal, krul, urinoir. O ja, Urilift bestaat ook nog.

Urilift?

Ja Urilift. Ik zie jullie mompelen. Dit is een urinoir die met een simpele druk op de knop omhoog komt uit de grond.

Leuk deze info! Maar wat moeten wij hiermee?

Ik zal het uitleggen. Dit is een uitvinding om het mannelijke geslacht de kans te geven om zijn blaas te legen. Wijk aan Zee is maar liefst twee van deze unieke Uriliften rijk. Er zit er één in de grond aan het begin van de Zwaanstraat, (links op de foto)

tn_wijkaanzee1
Zwaanstraat bij Julianaplein

En één aan het einde van Zwaanstraat schuin tegenover Het Zomerhuis.

tn_wijkaanzee2
Tegenover het Zomerhuis

Roestvrijstalen kolommen die gezonken in de grond wachten om hun koppie weer te laten zien zodra er op de knop gedrukt wordt. Ideaal, geen pisalarm, geen pispot in zicht. Nou ja, helemaal uniek zijn zij nu ook weer niet, maar dat heel Nederland er vol mee staat, dat is nu ook weer niet zo. Enkele jaren geleden werden deze Uriliften in Wijk aan Zee regelmatig ingezet. Want Wijk aan Zee was toen nog een echt stap-dorp voor de jeugd uit de regio. Zoals bij veel zaken, dit stapgedrag gaat over en de rust keert terug. Het is dan ook niet noodzakelijk meer om deze Uriliften in gebruik te houden, aldus de beleidsvoerders. Het besluit is duidelijk, de grond in met die dingen en voorlopig niet meer gebruiken.

Maar ja, Nederland zou Nederland niet zijn als de overheid, naast de plas, ook graag geld door het toilet spoelt. Want al de jaren dat deze Uriliften niet meer gebruikt worden, staat er trouw, elke maand opnieuw, een schoonmaakploeg klaar om deze fantastische uitvinding schoon te maken. Zo ook afgelopen donderdag de 10e oktober weer. Hooguit gebruikt door een worm, mol of een ander langskomend gronddier, wie weet wel een rasechte pissebed die hoge nood heeft, is er al jaren geen gebruik meer van deze Uriliften gemaakt. Maar glimmen dat deze roestvrijstalen dingen nu doen, na al dit poetsen! Als een hondenpikkie in de maneschijn.

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

Comments are closed.