Week van de Opvoeding

NIEUWS

BEVERWIJK – Activiteiten tijdens de ‘Week van de Opvoeding’ regio IJmond.

Nederland staat vanaf maandag 7 tot en met zondag 13 oktober voor de derde keer in het teken van de ‘Week van de Opvoeding’. Tijdens deze week draait het om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, opvoeders, kinderen en jongeren. Daarbij staat een positieve benadering voorop. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de regio IJmond doet volop mee. Samen met alle organisaties die werken voor ouders, opvoeders, kinderen en jongeren in de regio IJmond, zijn er veel leuke activiteiten georganiseerd.

Het thema van de Week van de Opvoeding is ‘Word spelenderwijs!’. Met deze keuze sluit de week aan bij het thema ‘Sport en Spel’ van de Kinderboekenweek 2013, die met de Week van de Opvoeding overlapt.

In de regio IJmond zijn diverse activiteiten te volgen: van kook- tot DJ-cursus en van voetbaltoernooien tot een discoavond voor kinderen en jongeren. Maar ook voor ouders is deze week interessant. Zo zijn er workshops en lezingen Postief Opvoeden te volgen en geeft Krista Okma – naar aanleiding van haar succesvolle boek ‘De Opvoedachtbaan’ -een workshop op woensdag 9 oktober in Velserbroek. Spreekt Marina van der Wal , dé puberexpert van Nederland, op donderdag 10 oktober over het onderwerp ‘Een puber in huis? Hoe houd jij het gezellig?’. En tot slot geeft Willem de Jong in Uitgeest de lezing ‘Het verwende kind syndroom’ naar aanleiding van zijn gelijknamige boek.

Het complete activiteitenaanbod is te vinden op www.cjgijmond.nl en op de landelijke website www.weekvandeopvoeding.nl. Voor dagelijkse updates is het CJG IJmond ook te volgen via Twitter (@CJGIJmond) en Facebook (CJGIJmond). 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG IJmond) is een samenwerkingsverband van organisaties binnen de jeugdgezondheidszorg, jeugdhulpverlening, maatschappelijk werk, welzijn, onderwijs en gemeenten. Deze organisaties bieden informatie, advies en begeleiding of hulp aan jeugdigen en gezinnen. Het CJG IJmond is er voor alle (aanstaande) ouders, opvoeders en jeugdigen. Hier krijgen zij antwoord op vragen, informatie en advies over opgroeien en opvoeden.

Het CJG IJmond is bereikbaar via telefoonnummer 088 – 995 83 55 en via de vijf inlooppunten in de regio. De adressen en openingstijden zijn te vinden op www.cjgijmond.nl.

Bron: Gemeente Beverwijk


HTML Comment Box is loading comments…

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz