weginspecteurs op de motor

NIEUWS

De provincie Noord-Holland is officieel gestart met de pilot ‘Weginspecteur op de motor’, een proef gericht op het verkorten van de aanrijtijd door de inzet van motoren.

Weginspecteur van de provincie op motor voor het Provinciehuis in Haarlem
De provincie Noord-Holland is de eerste provincie van Nederland die motoren inzet voor weginspecteurs.

Gedeputeerde (mobiliteit) Elisabeth Post gaf het officiële startsein door de sleutels van de twee aangeschafte motoren aan de opgeleide weginspecteurs te overhandigen. “De veiligheid en doorstroming op provinciale wegen is belangrijk. Om de doorstroming zo goed en zo snel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat weginspecteurs en andere hulpdiensten zo snel mogelijk ter plaatse zijn en hun werk veilig kunnen uitvoeren”, vertelt gedeputeerde Post over de aanleiding van de pilot. De provincie richt zich met deze pilot primair op het verkorten van de aanrijtijd, dat is de tijd die een weginspecteur nodig heeft om ter plaatse te komen.

De provincie werkte in de voorbereiding samen met Rijkswaterstaat, die al langer gebruik maakt van weginspecteurs op de motor. De ervaringen laten zien dat motoren een aanzienlijk kortere aanrijtijd hebben dan auto’s. De verwachting is dat het verschil in aanrijdtijd nog groter is op de provinciale wegen. Provinciale wegen beschikken niet over vluchtstroken en hebben vaak maar 1 en soms 2 rijstroken per rijrichting. Met een motor kan een weginspecteur langs een opstopping rijden en daardoor eerder ter plaatse zijn.

De provincie monitort tijdens de pilot de aanrijtijden van de weginspecteurs. Na een periode van 1 jaar volgt een evaluatie en besluit de provincie of zij definitief weginspecteurs op de motor gaat inzetten.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz