Werkzaamheden zeesluis augustus 2018

NIEUWS

IJMUIDEN – De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengt Rijkswaterstaat de voortgang van de werkzaamheden in beeld.


Vracht lossen

Op onderstaande foto staat de RoRo: roll-on-roll-offschip. Hier leggen de schepen, uit het logistiek centrum van OpenIJ, aan om hun vracht te lossen. Op dit ponton zien jullie een vrachtwagen met wapeningskorf voor de diepwanden bij het Middensluiseiland.


Aanbrengen ankers in de zuidelijke wand 

In het midden, vooraan op de foto, zien jullie het aanbrengen van de ankers in de zuidelijke wand. Deze ankers zorgen ervoor dat de wand zijn stabiliteit heeft in de grond. Rechts van deze kolkwand is straks het water van de kolk 18 m diep. Links vooraan op de foto verrijst het Sluis Operatie Centrum. Daarachter zijn de torens van de betoncentrales te zien.


Wapening van de deurkas

Deze foto toont de wapening van de deurkas van het binnenhoofd (kanaalzijde). In deze deurkas komen straks de binnendeur en de reservedeur van de nieuwe zeesluis IJmuiden.


Aanbouw Sluis Operatie Centrum (SOC)

Op deze foto is het Sluis Operatie Centrum (SOC) in aanbouw te zien. Vanuit het SOC wordt straks de nieuwe zeesluis IJmuiden bediend. Op deze foto staat de deur van de hoofdingang ergens halverwege de constructie. Dit laat zien hoe veel hoger de zuidelijke wand van de nieuwe zeesluis IJmuiden wordt om op waterkerende hoogte van +8,85 NAP te komen. Pas dan is het SOC toegankelijk via de hoofdingang.


Wanden van de deurkas nieuwe zeesluis IJmuiden

De wanden van de deurkas van het buitenhoofd, torenen flink boven het water uit. De wanden worden tot 18 m hoog opgebouwd. Dan volgt het afzinken van de deurkas tot de definitieve diepte van -23 m. Na het afzinken wordt dan de laatste 7,20 m beton op de wanden gestort.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz