Wie doet er mee?

NIEUWS

WIJK AAN ZEE –  De communicatie van de KNRM is compleet.

Enige tijd geleden werd een oproep gedaan om als burger mee te doen met een inzamelingsactie. De KNRM had met spoed speciale helmen nodig. Gelukkig waren er diversen geleverd, door een sponsor, maar er ontbraken er nog twee. Zo was het niet mogelijk om met de bestuurder van het lanceervoertuig te communiceren tijdens een actie. Bij de herstelwerkzaamheden van de Donateur werd duidelijk dat er al door de opgezette actie één helm extra kon worden aangeschaft.

Nu is zelf de tweede helm een feit. Dit moet toch voor degenen die met een reddingsoperatie bezig zijn een hele opluchting zijn om met elkaar compleet te communiceren. En dit allemaal mede door donaties van vrienden van de KNRM en lezers. De KNRM laat dan ook weten heel blij te zijn met dit behaalde resultaat en wil langs deze weg jullie allemaal hartelijk bedanken.

De Challanger    Foto: KNRM

Nu wij toch bezig zijn is het misschien mogelijk om nog een verzoek doen, laat de KNRM weten. Langs deze weg wil de KNRM laten weten dringend op zoek te zijn naar vrijwilligers. In het bijzonder wordt er gezocht naar een chauffeur voor de Challanger. Dit lanceervoertuig, die de reddingboot de Donateur te water laat, is onlangs vernieuwd. In plaats van een compleet voertuig, bestaat het nu uit trekker en oplegger. Dit is voor velen een stuk lastiger manoeuvreren. Na veel trainingen is het de huidige bemanning gelukt om de machine zich goed eigen te maken. Maar er ontbreekt nog een goede chauffeur aan het huidige team. Wanneer jij denkt hiervoor in de wieg gelegd te zijn en graag als vrijwilliger werkzaam wilt zijn bij de KNRM, dan graag een bericht naar de KNRM.

Het Kusthulpverleningsvoertuig               Foto: Dirk-Jan Prins

Niet alleen voor de Challanger zijn vrijwilligers nodig. De KNRM is ook op zoek naar vrijwilligers voor aan de wal, maar ook voor het kusthulpverleningsvoertuig. Iedereen die zich geroepen voelt kan zich melden bij het Boothuis op de Relweg 70.

Boothuis Relweg 70 Wijk aan Zee      Foto: Dirk-Jan Prins

Op de maandagavond zijn hier medewerkers om jullie te ontvangen vanaf 19.00 uur. Ook op de zaterdag kunnen jullie jezelf aanmelden bij het Boothuis om een praatje te maken en te zien of het wat voor jullie is. De aanwezige medewerkers geven graag tekst en uitleg wat dit vrijwilligerswerk allemaal inhoudt. Op de zaterdag zijn er medewerkers voor jullie aanwezig vanaf 13.00 uur.

De KNRM hoopt op een grote opkomst. Laat hen niet in de steek, want het gaat uiteindelijk om het redden van mensenlevens!


Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://www.bic-news.nl/wie-doet-er-mee/
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM