Wijk aan Zee wenst stappen tegen Tata Steel

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) komt met het volgende bericht: De Bewonersraad van Wijk aan Zee heeft gisteravond besloten juridische stappen tegen de stofoverlast van Tata Steel te onderzoeken.  

Afgelopen december was de overlast enorm.        Foto: Dirk-Jan Prins

Met name wordt bekeken op welke wijze de activiteiten van het op het Hoogovensterrein gevestigde cyclingbedrijf Heckett Holland in de gewenste richting kunnen worden gestuurd. Volgens voorzitter G. van Luijk van de Bewonersraad ontstonden de recente vier stofwolken bij dit bedrijf. De bewoners stellen zich overigens op het standpunt dat in de eerste plaats Tata Steel en niet Heckett verantwoordelijk is voor de overlast.

Raadsman P. Schiperus van de Bewonersraad krijgt opdracht te onderzoeken of een volledige overkapping van het Heckett-terrein afdwingbaar is. Hoogovens zou zich op het standpunt stellen dat een dergelijke constructie te groot en te ingewikkeld is. Daarnaast gaat de Bewonersraad onderzoeken in welk stadium de herziening van een hinderwetvergunning van Heckett door de gemeente Velsen verkeert. De Bewonersraad zal zo mogelijk bezwaar maken tegen bedrijfsactiviteiten waarbij opnieuw stofwolken kunnen ontstaan.

Ten slotte, de Bewonersraad zal Tata Steel om de chemische samenstelling van het onlangs ontsnapte roet en ijzerstof vragen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz