Wijkers mopperen

COLUMN

Wijkers mopperen! Dat andere woord zal ik niet gebruiken. Is al zo overbekend! 

Foto’s: Dirk-Jan Prins

Met deze foto’s wil ik aangeven dat het allemaal niet zo zwart is in de Breestraat en wij best tevreden mogen en kunnen zijn. Ondanks de leegstand. Kijk maar eens hierna hoe erg! Deze foto’s zijn gemaakt vlak voor kerst in de hoofdwinkelstraat van Deurne. En wel op zaterdagmiddag de 16e december om 14.00 uur. En zeg nu eens zelf! Ziet het er ook bij ons zo uit op een zaterdag voor kerst? Of op andere zaterdagen? Er was werkelijk geen Deurense kip te bekennen. Nou ja, drie dan. Maar wel waarvan 1 fietsend.

In dit korte stukje winkelstraat werden maar liefst 13 leegstaande winkelpanden geteld en 2 vertrekkende ondernemers met opheffingsuitverkoop. Reden? De enorme hoge prijzen van de panden van de heren projectontwikkelaars. Dan doet Beverwijk het met de aanpassingshuur het niet zo slecht.

Op het plein, bij het stadhuis en de kerk, was net zoals bij ons een schaatsbaan aangelegd. Enorm veel groter dan in Beverwijk. Maar waarom? Ook hier een serene rust. Vergelijk dit maar eens met het bijna Anton Pieck plaatje in Beverwijk.

 Conclusie? Vanaf nu eerst maar eens goed nadenken alvorens te mopperen. Misschien is er wel een taak weggelegd in Deurne voor onze beleidsmakers die hier toch binnenkort stoppen?

Dirk-Jan Prins

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz