Woning na vondst drugs gesloten

NIEUWS
Burgemeester Smit

BEVERWIJK – Op donderdag 20 augustus heeft burgemeester Smit een woning aan de Sauerstraat gesloten voor de duur van twee maanden op grond van art. 13b van de Opiumwet.

In de woning is een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. De burgemeester wil met de sluiting van de woning een duidelijk signaal afgeven en een einde maken aan het bezoek van handelaren en gebruikers.

Het is niet nieuw dat de burgmeester gebruik maakt van deze bevoegdheid. Dit is inmiddels het tweede pand in 2020 dat gesloten wordt vanwege een aangetroffen hoeveelheid drugs. Een pand van waaruit drugs worden verhandeld, vormt een bedreiging voor de openbare orde.

Burgemeester Smit roept inwoners op om bij vermoedens dat iets niet in de haak is, dit te melden via de App Waaksamen, de Politie (0900-8844) of Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Informatie van inwoners over verdachte situaties maakt het mogelijk voor de gemeente en politie om sneller op te treden bij criminele activiteiten of andere verstoringen van de openbare orde. Signalen die duiden op de mogelijke aanwezigheid van een drugspand zijn bijvoorbeeld: een zoete, anijsachtige of chemische geur (bij hennep), condens op de ramen, constant een zoemend of brommend geluid, regelmatig bestelwagens of kleine vrachtwagens bij het pand en veel aanloop van “foute” figuren (bij handel).


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz