Zebrapad krijgt geen voorrang

NIEUWS
zebra
Zebrapad krijgt geen voorrang

WIJK AAN ZEE – Veel bewoners van Wijk aan Zee zijn boos. 

Héél boos. Zware verontwaardiging dat het college van Beverwijk nog steeds de bewoners en het probleem zebrapad niet serieus nemen.

Nu ook weer weet de gemeente de urgentie van deze noodroep van de bewoners niet op waarde in te schatten. Dit is op te maken uit het feit dat er in hun ogen geen prioriteit is en deze oversteekplaats best kan wachten wanneer er toch “ooit” iets gedaan moet worden aan andere zaken, zoals het riool.

De bewoners wachten zeker al 20 of misschien wel 25 jaar op een behoorlijke oversteekplaats op deze locatie. Vele aanvragen in het verleden zijn altijd gelijk van tafel geveegd. 10 jaar geleden werd er nog een handtekeningenactie gehouden. Dit leverde honderden handtekeningen op. Ook hier is de gemeente Beverwijk niet gevoelig voor.

Enkele reacties van bewoners van Wijk aan Zee.

Ach, het zijn maar mensen die oversteken. Voor een paddentrek worden hele infrastructurele voorzieningen getroffen. Deze diertjes mogen niets overkomen. Maar mensen? Daar zijn er kennelijk genoeg van, rijdt die maar dood.

Met andere bewoners overwegen wij een sit-down actie, op dit bewuste zebrapad, als de gemeente machines gaat inzetten. Deze zelf gefabriceerde strepen moeten blijven. Of hierbij spandoeken gebruikt gaan worden, vermeld het verhaal niet.

Over de argumenten wordt simpelweg gezegd dat deze waardeloos zijn. Laten wij de argumenten eens bekijken.

Een vluchtheuvel creëert een vernauwing en bevorderd de doorstroming geenszins. Indien het erg druk gaat worden, dan wordt er al een omleiding gemaakt om het verkeer aan de overkant, op de Julianaweg, de dorpsweide op te loodsen. Dus dit argument is ook niet steekhoudend. Het enige, leg hem een stukje verder zodat niet de uitgang van de weide erop uitkomt. Daar is niet over nagedacht door de maker(s).

Een andere bewoner geeft aan dat het helemaal niet gaat om deze argumenten. De gemeente is in verlegenheid gebracht. Zij hadden allang iets moeten ondernemen. Nu worden zij op hun nummer gezet. En dat kunnen zij niet over hun kant laten gaan. Dan maar hun vuisten laten zien om aan te geven hoe machtig zij wel zijn.

Hoe hoog de gemoederen oplopen, gaan wij zien zodra de gemeente overgaat tot hun schoonmaakactie. Maar dat er iets moet komen is nu wel duidelijk.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz