15 jaar!

NIEUWS

WIJK AAN ZEE – Ondanks de strak blauwe lucht van vandaag, hangen er donkere wolken boven Wijk aan Zee.

kraan
Het afgraven in volle gang

Vijftien jaar is er gestreden tegen het plan om het duin, naast het Fletcherhotel, af te graven met de bedoeling hier te gaan bouwen. Tot aan de hoger raad aan toe is er geprocedeerd. De Dorpsraad heeft al deze jaren hun uiterste best gedaan dit plan van de kaart te vegen.

bord witte huis
Het bouwbord

De bedoeling is om hier een kinderopvang te realiseren. Juist nu overal de kinderopvang instellingen hun deuren moeten sluiten, wordt er in Wijk aan Zee met een verouderd plan gestart. Een kinderopvang met daarop appartementen tot wel 3 of 4 verdiepingen hoog. Er is helaas tevergeefs geprocedeerd! De graafmachine is druk bezig het duin af te graven. Het is niet te controleren of het broedseizoen is gerespecteerd. En dat er niet te diep gegraven gaat worden. Dit om niet het risico te lopen dat het duin te zwak gaat worden op dit punt.

DSC06806
Overzicht tekening van het plan

Met enig gegoochel is dit project opeens Heliomare West gaan heten. De omgeving is vandaag door betrokken partijen uitvoerig gefotografeerd. Op de panden naast de bouwplaats is vandaag elk krasje en scheurtje in beeld gebracht zodat, na het afronden van de bouw, oude schade niet toegerekend kan worden aan een nieuw toe te passen wijze waarop de heipalen de grond in moeten.

Er is er nog een aantal andere geluiden gehoord. Zo zou het aangrenzende hotel ruim 200 appartementen willen gaan bouwen. Stel dat dit gaat gebeuren, waar moeten dan alle auto’s blijven? Dit buiten de enorme ruimte die de appartementen zelf gaan innemen. Moet het duin dan nog verder geasfalteerd worden voor alle auto’s die dan komen? Kan de toegangsweg dit aan? Het één haalt het ander aan. Misschien een dikke geasfalteerde tweebaansweg!


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

1 thought on “15 jaar!

  1. Ze moeten een keer iets doen aan het fietspad naar Wijk aan Zee toe en niet de duinen verpesten met dit soort nutteloze en oude projecten, ik bedoel kom op ik was 3 toen zij op het idee kwamen dat is toch belachelijk dat ze het nu pas uitvoeren

Comments are closed.