160 man in de val

POLITIE BERICHTEN

BEVERWIJK – Bij een goed gecoördineerde actie is deze avond een inval gedaan bij het motorclubhuis langs het spoor in Beverwijk.

Op de club-bijeenkomst van deze avond waren maar liefst 160 man aanwezig. Arrestatieteams van de politie legde het feest met een verrassingsaanval lam. Aan de actie deden velen politiediensten mee. Helicopterdienst, hondengeleiders, mobiele eenheden, landelijke politie diensten en lokale diensten. Ook het openbaar ministerie was aanwezig. Het doel is om voldoende strafrechtelijk bewijs te verzamelen tegen motorclub Satudarah. Zo werd er gezocht naar wapens, drugs, datadragers, administratie en alles wat maar enige aanwijzing kan verschaffen voor strafbare feiten. Hoeveel politiemensen totaal er aan de actie deelnamen is niet bekend gemaakt.

Foto’s & Films: Dirk-Jan Prins
Auto’s werden binnenste buiten gekeerd

Nadat de politie alle clubleden binnen onder controle hield, werd er buiten begonnen met een klein dorp in te richten met tenten en lichtmasten. De politie noemt dit de wasstraat. Rond de klok van 23.00 uur  werd begonnen de leden één voor één naar de tenten te brengen waar zij werden gefouilleerd en geregistreerd. Laat het duidelijk zijn dat de meesten op de beelden niet bij voorbaat verdachten zijn. Wie wel verdacht is, zal pas veel later blijken.

Ook in Apeldoorn werd gelijktijdig met deze actie de motorclubleden ingesloten door de politie. Daar moesten 45 leden eraan geloven. De resultaten van beide acties zal voorlopig op zich laten wachten.


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz