5e ronde

TATA STEEL
schaak nemo
5e ronde in Science Center NEMO in Amsterdam

WIJK AAN ZEE – De grootmeesters van de Tata Steel Masters spelen vandaag hun 5e ronde in Science Center NEMO in Amsterdam.

De speelronde werd om 14.00 uur geopend door wethouder Eric van der Burg van Amsterdam. Wereldkampioen Magnus Carlsen speelt vandaag tegen Loek van Wely en Ding Liren tegen Sergey Karjakin. Dat deden ze gisteren ook, maar dan op het voetbalveld van Telstar, als sportieve invulling van hun rustdag. Schaakliefhebbers uit de hele wereld zullen de partijen van vandaag aandachtig volgen. Weten Magnus Carlsen en Anish Giri zich terug te vechten naar de top? Zal koploper Fabiano Caruana zijn leidende positie kunnen behouden? Na vandaag zijn er nog acht rondes te gaan. Vanochtend opende prinses Laurentien in Nemo een schaaksimultaan voor jongeren, een van de vele activiteiten voor de jeugd tijdens het Tata Steel Chess Tournament.

Vandaag vindt in NEMO ook de première plaats van de documentaire “De Droomvermenigvuldiger”, gemaakt door Kees Hoogeveen en Johan Wakkie. Deze film vertelt het verhaal van Mustapha Eljarmouni, die in Amsterdam in de Indische Buurt door het opzetten van een schaakschool bruggen heeft weten te slaan tussen verschillende culturen. Eljarmouni startte met schaaklessen thuis, om te voorkomen dat zijn autistische zoon in een isolement terechtkwam. Al gauw was zijn huis te klein en kon hij in buurthuis De Meevaart zijn Schaakschool starten, waar hij binnen een jaar 300 kinderen aan het schaken wist te krijgen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz