60 nieuwe leerlingen bedrijfsschool Tata Steel

NIEUWS
leerlingen procestechniek 2015
Bron: Tata Steel

WIJK AAN ZEE – Deze week starten 20 leerlingen werktuigbouwkunde hun tweejarige MBO-opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden.

Twee groepen leerlingen procestechniek en elektrotechniek gingen hen de afgelopen weken al voor. De 60 leerlingen leggen op de Academy van Tata Steel de basis voor een boeiende en uitdagende carrière in de techniek.

Grote belangstelling bedrijfsschool

De bedrijfsschool van Tata Steel is erg in trek onder jongeren met belangstelling voor techniek. De klassen zijn klein en er is veel individuele aandacht voor de leerlingen. Daarnaast spreekt ook de praktijkgerichtheid van de opleidingen aan. Gedurende de tweejarige opleiding doen de leerlingen 80% van hun tijd ervaring op in de praktijklokalen van de Academy en in diverse fabrieken en installaties van het staalbedrijf. Tata Steel betaalt alle opleidingskosten en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Na twee jaar ontvangen zij het landelijk erkend MBO-3 diploma van het Nova College, dat de theorielessen aan de Academy verzorgt. Het slagingspercentage van de bedrijfsschool van Tata Steel bedraagt 88%. Ter vergelijking: het landelijk slagingspercentage op MBO3-niveau bedraagt 65%.

Bevlogenheid

Ongeacht de richting die de leerlingen hebben gekozen, zij hebben allemaal een passie voor techniek. Die bevlogenheid en gedrevenheid delen zij ook met de medewerkers van het staalbedrijf, dat met zijn vele fabrieken, installaties en processen een walhalla voor technici is. De helft van de medewerkers van de productieafdelingen van Tata Steel is ooit begonnen op de bedrijfsschool. De opleidingen aan de Academy zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (kader of TL) of met een overgangsbewijs Havo 3 – Havo 4 (met natuurkunde en wiskunde of scheikunde en wiskunde in het vakkenpakket). Na het voltooien van de MBO-3 opleiding bestaat er de mogelijkheid om op de bedrijfsschool van Tata Steel ook het MBO-4 diploma te halen.

In januari en maart 2016 starten de volgende klassen op de Academy. Voor meer informatie over de opleidingen aan de bedrijfsschool van Tata Steel, kijk dan even op de Internetsite. 


 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz