Aangepaste tijden vuurwerk

POLITIE BERICHTEN
Twitter politie
Bron: Politie Kennemerland

BEVERWIJK – Traditioneel gaat de overlast door vuurwerk na de kerst zijn hoogtepunt in. 

Alleen is dit jaar toch een verandering in de tijden dat het toegestaan is om vuurwerk af te steken. Want voorgaande jaren mocht dit al vanaf 10.00 uur in de morgen. Dit is komen te vervallen. Het is dit jaar pas toegestaan om vanaf 18.00 uur vuurwerk af te steken. 1 januari 2015 om 02.00 uur moet het dan toch echt afgelopen zijn.

Om een juiste handhaving te waarborgen, vraagt de politie jullie medewerking. Iedereen die overlast heeft van vuurwerk, kan dit op oudejaarsdag melden tussen 10.00 uur 18.00 uur via Twitter. Kijk goed naar het voorbeeld hoe het moet.

Voorbeeld: #vwlast****, met op de plaats van de vier sterretjes de vier cijfers van de postcode waar de overlast wordt ervaren. Naast de hashtag is het belangrijk dat ook de locatie en het tijdstip van de overlast vermeld worden in de tweet. Een voorbeeld: “#vwlast1823, Alkmaar, Houthavenstraat hoek Papiermolenstraat. 3 jongens met vuurpijlen”.

De politie wil graag aan de melders de afloop laten weten. Deze terugkoppeling gaat gebeuren via de Twitteraccounts @POL_KENland, @POL_NHN of @POL_ZAW tussen 10.00 uur en 18.oo uur

Buiten deze uren, maar ook nog steeds tijdens, kan vuurwerkoverlast natuurlijk gewoon telefonisch gemeld worden via het nummer 0900-8844. Voor meldingen waar spoed bij is, kiezen wij gelijk 112. Indien mensen anoniem willen blijven, dan kunnen zij melding maken via Meld Misdaad Anoniem door te bellen met 0800-7000.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz