Aanhoudingen mishandeling IJmuiden

NIEUWS POLITIE BERICHTEN
logo politie kennemerland
Bron: Politie Kennemerland

BEVERWIJK / IJMUIDEN – Een 15-jarig meisje uit Beverwijk is 18 september, rond 14.30 uur, slachtoffer geworden van een mishandeling op het Plein 1945 in IJmuiden. Omstanders filmden de mishandeling en verspreiden de film via social media.

Het meisje kwam gistermiddag naar het politiebureau om aangifte te doen. De politie is naar aanleiding daarvan een onderzoek gestart. Gisteravond rond 23.00 uur hebben zij twee verdachten aangehouden. Het gaat hier om twee jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar uit Beverwijk en Heemskerk. Het duo is in verzekering gesteld. Geruchten in de media en op social media over een aanrijding met een scooter als mogelijke oorzaak blijken niet uit het onderzoek van de politie. De politie doet momenteel verder onderzoek naar de reden van het conflict.

Degene die de mishandeling gefilmd heeft, heeft zichzelf gemeld bij de politie. Onderzocht wordt wat zijn rol is geweest.

De politie roept mensen op bij een dergelijke melding niet zelf het heft in hand te nemen maar bij heterdaad direct contact op te nemen via het alarmnummer 1-1-2.

Daarnaast wil de politie mensen tips geven hoe jullie slachtoffers van geweld kunnen helpen, zonder jou zelf in gevaar te brengen. Deze tips lijken voor de hand liggend, maar vergeet niet dat iemand die getuige is van straatgeweld, vaak onder de indruk is en geschokt. Helder denken is dan niet altijd helder mogelijk en soms gebeurt er veel tegelijk. Geschreeuw, huilen, vloeken. Bovendien zien jullie de agressie van de aanvaller en de pijn van het slachtoffer. In een dergelijke situatie is het niet gelijk helder wat te doen. Daarom de volgende vier tips:

1. mobiliseer omstanders (maak lawaai)
2. bel het alarmnummer 1-1-2
3. onthoud de kenmerken van de dader
4. laat het slachtoffer niet alleen


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz