Aanplant eerste boom

NIEUWS
hopbeuk
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Op woensdag 7 december 2016 om 13:30 uur wordt gestart met het planten van de nieuwe bomen in de Hendrik Burgerstraat.

Dit gebeurt omdat er zestien bomen zijn omgewaaid tijdens de zomerstorm in juli 2015. De eerste boom wordt geplant door Wethouder J. Dorenbos. Deze officiële handeling vindt plaats voor huisnummer 1 van de Hendrik Burgerstraat. Geïnteresseerden kunnen bij deze gelegenheid aanwezig zijn.

De gemeente heeft de bewoners laten kiezen welk soort boom er moet worden geplant. Er kon gekozen worden tussen de beverboom, hopbeuk en kleinbladerige winterlinde. De keuze is gevallen op de hopbeuk. Het is een goede laan- en parkboom, vooral voor droge, warme locaties en voor kalkrijke grond. Daarom worden in totaal twaalf hopbeuken geplant. De bomen in de nieuwe situatie worden aan beide zijden van de straat geplant.

Tevens wordt de indeling van de parkeerplaatsen verbeterd. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. Om het overtollige regenwater beter af te kunnen voeren, wordt er ook gewerkt aan het ondergronds afvoersysteem


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz