Acht aanhoudingen in Wijk aan Zee

NIEUWS
nepwapen
Bevestigd door politie Kennemerland

WIJK AAN ZEE – Op dinsdagmiddag 19 mei, rond de klok van half vijf, krijgt de politie een melding.

Er zou een aantal personen lopen met een wapen in de omgeving van de Relweg in Wijk aan Zee. De politie komt met twee wagens ter plaatse en treffen de bedoelde personen aan. Gewapend en in kogelwerende vesten sommeren de agenten de aangetroffen personen op de grond te gaan liggen. Het gaat om 8 personen tussen de 12 en 14 jaar en allen afkomstig uit Wijk aan Zee.

De politie houdt de acht jongeren aan en zij zijn overgebracht naar het bureau. De ouders van de jongeren zijn aangesproken en de wapens die de jongelui bij zich droegen zijn in beslag genomen en vernietigd. Hiermee lijkt het afgedaan. Indien dit zo is hebben de jongeren heel veel geluk. Het bleek namelijk te gaan om nepwapens die niet van echt te onderscheiden zijn. Zou er tot vervolging worden overgegaan, dan gaat dit volgens de onderstaande wet. Deze wet is ook geldig voor jongeren.

Als je met een nep-wapen rondloopt, wat geschikt is om iemand mee te bedreigen, dan is dit een misdrijf. De straf die hierop staat is hoog. Je kunt wel negen maanden gevangenisstraf krijgen of een geldboete die kan oplopen tot € 18.500. En als jij pech hebt, dan ziet de agent niet dat het nep is en zal bij een verkeerde handeling door de jeugd, schieten. Het is maar dat jullie het weten! 
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz