Afsluiting jubileumjaar

NIEUWS


BEVERWIJK – Marathonuitzending vanuit de Grote Kerk om geld in te zamelen voor goed doel

Radio Beverwijk sluit het jubileumjaar in december af met een marathonuitzending vanuit het ‘Houten Huis’, een speciale houten studio die wordt gebouwd in de Grote Kerk. Vanuit deze locatie zal gedurende vier dagen rechtstreeks worden uitgezonden. Het is de laatste grote activiteit in het kader van het 25-jarig bestaan van de lokale omroep.

De naam ‘Houten Huis’ dekt niet alleen letterlijk de lading, omdat voor deze gelegenheid een speciale houten studiocabine zal worden gebouwd, maar is tegelijk een knipoog naar het ‘Glazen Huis’ dat al jaren door de deejays van NPO 3FM wordt gebruikt als uitzendlocatie in de week voor Kerstmis. In Beverwijk stond jaren geleden ook al eens een glazen huis op de Breestraat, dit keer is bewust gekozen voor een iets andere aanpak. Van 19 tot en met 22 december 2018 zullen de programma’s van Radio Beverwijk rechtstreeks vanuit de Grote Kerk worden gemaakt. Het reguliere programmaschema wordt geschrapt en in plaats daarvan wordt een speciaal actieprogramma uitgezonden, waarin aandacht wordt gevraagd voor een goed doel. Luisteraars kunnen geld doneren door een plaat aan te vragen, maar ze kunnen ook een bod uitbrengen op een aantal te veilen objecten. Ook kan ter plekke geld worden gedoneerd.

Aan de actie ‘Houten Huis’ wordt een goed doel gekoppeld. Binnenkort zal bekend worden gemaakt welk doel dit is. Frank Koning, programmaleider bij Radio Beverwijk: “Wij hebben contact met organisaties die landelijk opereren, maar wij willen kiezen voor een organisatie die ook daadwerkelijk in Beverwijk actief is. Op die manier weten wij zeker dat het geld uiteindelijk ook binnen de gemeente Beverwijk besteed wordt. Daar zijn wij immers een lokale omroep voor. Zodra wij het selectietraject helemaal hebben afgerond, zullen wij bekend maken voor welk doel wij ons  gaan inzetten.”

Het project wordt gecoördineerd vanuit een aparte stichting, waarvan Frank Koning voorzitter is. “Het wordt een groot project dat gedragen wordt door heel veel vrijwilligers. Niet alleen de mensen die straks op de radio te horen zijn, maar ook een heel team van technici en medewerkers die allerlei hand- en spandiensten verrichten. Als er mensen zijn die daarbij willen helpen, dan kunnen zij zich alvast aanmelden via info@radiobeverwijk.nl of telefonisch: 0251 254958.”


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz