Afsluiting kruising Breestraat-Velserweg

NIEUWS
Map of Halve Maan, Beverwijk
Bron: Gemeente Beverwijk

BEVERWIJK – Vanaf vrijdag 21 augustus tot en met vrijdag 11 september 2015 is de kruising Breestraat-Velserweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

In die periode wordt een nieuwe duiker aangelegd vanaf de Stationsvijver richting de kop van de Breestraat. De nieuwe duiker moet de waterafvoer in het gebied rondom de Breestraat verbeteren. De werkzaamheden maken deel uit van het project Rondje Bree. De gemeente Beverwijk werkt samen met de ondernemers van het winkelhart aan de verbetering van het stadscentrum. Eerst wordt de grondwateroverlast in de Breestraat en omgeving aangepakt. Daarna starten in 2016 de werkzaamheden voor een betere inrichting van de Breestraat en omgeving en wordt de duiker aangesloten op het afwateringssysteem.

Proef autoluwe Breestraat

Na het aanbrengen van de duiker start de proef met een autoluwe Breestraat. Daarbij wordt het stuk van de Breestraat voor de Beverhof afgesloten voor autoverkeer en de rijrichting in het overige deel omgedraaid. De afsluiting van de Breestraat in de periode 21 augustus tot en met 11 september 2015 zal gebruikt worden om de Breestraat in te richten voor de proef.

Wat betekent de afsluiting kruising Breestraat-Velserweg?

• De Breestraat wordt na de Jacob van Deventerstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van leveranciers en standhouders weekmarkt. Automobilisten kunnen in deze periode niet parkeren in de Breestraat.
• Laden en lossen in de Breestraat is dagelijks mogelijk tussen 06.00 uur – 09.00 uur. Een verkeersregelaar biedt leveranciers toegang tot de Breestraat. De leveranciers kunnen de Breestraat verlaten via de doorsteek Zeestraat. Een verkeersregelaar zorgt voor begeleiding.
• Nood-en hulpdiensten hebben toegang tot de Breestraat via de trottoirs en kunnen de Breestraat verlaten via de doorsteek Zeestraat.
• Voor de standhouders van de weekmarkt gelden omleidingsroutes. Toegang tot de Breestraat wordt geboden door een verkeersregelaar. De standhouders kunnen de Breestraat verlaten via de doorsteek Zeestraat.
• De kruising Breestraat-Velserweg blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers.Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz