Algemene oproep Noord-Holland

NIEUWS POLITIE BERICHTEN

opsporingverzocht

BEVERWIJK / NOORD-HOLLAND –  Dinsdagavond 23 september zijn in AVRO’s Opsporing Verzocht beelden te zien van een man die meerdere malen mensen op leeftijd heeft bestolen van hun pinpas en daarna geld van hun rekening pinde.

De man sloeg in maart en april dit jaar toe in Heemstede, Anna Paulowna, Bergen, Hoorn en Monnickendam. En ook in Zuid-Holland was het raak, n.l. in Oegstgeest.

Op 4 april en 11 april dit jaar werden in Hoorn en Monnickendam twee oudere dames aangesproken door een man die de slachtoffers afleidde met een landkaart. Hierna was hun pinpas verdwenen en was er ook al geld mee gepind voordat de pas geblokkeerd kon worden. Op dinsdag 8 april heeft de man ook toegeslagen in Oegstgeest. De pas van een 69-jarige vrouw werd gestolen nadat zij bij de Etos had gepind. Meteen na deze diefstal werd er een aantal grote bedragen van haar rekening gepind.

Er zijn ook beelden van eerdere pintransacties in andere plaatsen waar deze man ook pint met gestolen passen. Op 24 maart dit jaar wordt in Heemstede gepind vlak nadat de pas van een 92-jarige vrouw gestolen is. Een aantal dagen daarna, op 27 maart, pint hij eerst met de net gestolen pas van een 87-jarige vrouw in Bergen. Diezelfde middag overkomt een 89-jarige man in Anna Paulowna hetzelfde.

Deze man slaat vaker toe en voornamelijk bij ouderen. Nadat hij bij het boodschappen doen hun pincode heeft afgekeken leidt hij ze af. Aangezien de man zich behoorlijk door Noord-Holland heen begeeft, is het verzoek om ook in onze regio extra alert te zijn en vooral te kijken naar de uitzending. Misschien kan dan deze laffe dader gestopt worden als iemand hem herkent.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 23 september om 20.30 uur uitgezonden op NPO 1.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz