Alzheimer Trefpunt in Beverwijk

NIEUWS


BEVERWIJK – Wie regelt de financiën als ik het niet meer kan?

Er komt een moment dat er met dementie de financiële zaken niet meer zelf geregeld kan worden. Om alle rechten te beschermen moeten deze zaken op een goede manier geregeld worden. Zijn jullie er op tijd bij, dan kan de persoon met dementie zelf de regie nemen en alles hiervoor vastleggen in bv. een volmacht of levenstestament. Met te lang wachten moet de kantonrechter een vertegenwoordiger voor de financiële zaken benoemen.

Maar wat is het juiste tijdstip om hiermee te beginnen? Hoe maak jij dit bespreekbaar? En welke mogelijkheden zijn er om de financiën van mensen met (beginnende) dementie goed te regelen?

Gespreksleider Silvia Adrichem zal hierover uitgebreid in gesprek gaan met met juridisch adviseur Cora Zalm. Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen. Ook wat op een ontspannen manier meer te weten komen over dementie?

Kom dan op 6 maart naar het Alzheimer Trefpunt in ViVa! Elsanta, Pres. Kennedyplein 225, 1945 SG Beverwijk. De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt rond 21:00 uur.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren en andere geïnteresseerden. Wie er nog nooit eerder is geweest zal een bijzondere avond meemaken.  De toegang is laagdrempelig en gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

De bezoekers krijgen informatie van hulpverleners en van mensen die uit eigen ervaring spreken. Bij elk Trefpunt worden deze gastsprekers geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen, ook over andere zaken, te stellen. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis nog eens rustig na te lezen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz