Alzheimer Trefpunt

NIEUWS

Afbeeldingsresultaat voor alzheimer trefpunt


BEVERWIJK – Op dinsdag 5 september is er weer een Alzheimer Trefpunt in Beverwijk. Het onderwerp is: “Woningaanpassingen en hulpmiddelen”.

Om de zorg voor uw naaste met dementie goed vol toe houden, is elke vorm van ondersteuning welkom. Een nieuwe strategie, handige hulpmiddelen of aanpassingen in huis kunnen een behoorlijk verschil maken. Vaak zijn er maar kleine veranderingen of handigheidjes voor nodig om te zorgen dat uw naaste zichzelf niet bezeert, meer overzicht houdt en bepaalde dingen (weer) zelf kan (blijven) doen. Soms zijn meer ingrijpende aanpassingen nodig die ervoor zorgen dat u op afstand toezicht kunt houden.

Welke mogelijkheden zijn er precies? En hoe worden deze bekostigd?
Deze en andere vragen die te maken hebben met het thema zullen door gespreksleider Audrey Raalte voorgelegd worden aan ergotherapeut Lydia Zoetelief. Naast het thema zal er deze avond aandacht besteed worden aan het 10-jarig bestaan van de Alzheimer Trefpunten in de regio Midden-Kennemerland.

Wilt u op een ontspannen manier meer te weten komen over dementie? Kom dan naar het Alzheimer Trefpunt in ViVa! Elsanta, Pres. Kennedyplein 225, 1945 SG Beverwijk. De ontvangst is vanaf 19:00 uur, het programma start om 19:30 uur en eindigt rond 21:00 uur.

Iedereen is welkom: mensen met geheugenproblemen, partners, kinderen, vrienden, buren. Wie er nog nooit eerder is geweest moet beslist eens komen kennismaken. De toegang is gratis. Aanmelding vooraf is niet nodig.

Bij elk Trefpunt staat een thema centraal en wordt een deskundige gastspreker geïnterviewd door onze vaste gespreksleider. Na dit gesprek is er gelegenheid om vragen te stellen, ook over andere zaken die u bezighouden. Er is een tafel met brochures en andere literatuur om thuis eens rustig na te lezen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz