Amerikaanse bedrijven afhankelijk van producten Tata Steel

NIEUWS TATA STEEL

IJMUIDEN – Snelle actie nodig om importheffingen VS te voorkomen

Foto: Dirk-Jan Prins

Tata Steel doet een beroep op de Nederlandse overheid en de Europese Commissie om de VS in onderhandelingen ertoe te bewegen geen importtarieven te heffen op staal uit Europa en Nederland. De tijd dringt, aangezien de voorgenomen heffingen over twee weken ingaan. De Verenigde Staten hebben gisteren aangegeven bereid te zijn om uitzonderingen te maken voor producten die niet of onvoldoende in de VS kunnen worden gemaakt of niet van een dergelijke kwaliteit als de geïmporteerde producten.

Theo Henrar, directievoorzitter Tata Steel Nederland: “Wij zullen samen met onze klanten bij de Amerikaanse overheid aandringen om een uitzondering te maken voor onze producten, aangezien wij geen staal dumpen, ons staal geen bedreiging vormt voor de nationale veiligheid van de VS en Amerikaanse bedrijven afhankelijk zijn van ons staal. Met onze producten versterken wij juist de Amerikaanse economie.”

Tata Steel levert aan zijn klanten in de Verenigde Staten al meer dan een halve eeuw zeer geavanceerde staalsoorten, die ze in de VS niet kunnen maken. Het staal uit IJmuiden is een begrip in de VS en wordt vanwege zijn kwaliteit “Dutch Steel” genoemd. Het staal van Tata Steel stelt Amerikaanse bedrijven in staat om winstgevende producten te maken van een hoge kwaliteit. Met zijn staal ondersteunt Tata Steel in de VS belangrijke florerende bedrijfstakken, die onder meer blikverpakkingen, batterijen, graaf-, hijs- en mijnbouwvoertuigen en auto’s produceren.

Tata Steel vindt het ook belangrijk dat de Europese Commissie maatregelen voorbereidt om de Europese staalindustrie te beschermen in het geval de maatregelen in de VS ertoe leiden dat er staal van elders in Europa wordt gedumpt.

Tata Steel levert al sinds de jaren ’60 staal aan klanten in Amerika, zoals Steel Warehouse, dat dit staal verwerkt voor onder meer Caterpillar (voor toepassing in grote graaf-, hijs- en mijnbouwvoertuigen). Andere klanten zijn batterijenfabrikant Duracell, blikfabrikanten Ball, Silgan, en Crown, bottelaar Ardagh en drie autofabrikanten.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz