Arrestaties leden Bandidos

NIEUWS POLITIE BERICHTEN
Bandidos-logo
Bron: Politie Kennemerland

HEERHUGOWAARD / BEVERWIJK / HEEMSKERK – Woensdagochtend heeft de politie in hun woning twee prominente leden van de Bandidos aangehouden op verdenking van afpersing van een Bandidos lid dat uit de club wilde stappen.

Het gaat om de 38-jarige president van Bandidos uit Heemskerk en de 52 jarige vice-president uit Heerhugowaard. Daarnaast heeft de politie zoekingen gedaan naar aanwijzingen voor deze strafbare feiten. Het ging om zoekingen in, het clubhuis van de Bandidos in Heerhugowaard, in de woningen van de verdachten en twee opslagboxen in Beverwijk. De politie heeft onder andere computers en telefoons in beslag genomen. Dit materiaal wordt door de recherche onderzocht.

Outlawbikers

De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ‘outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uit onderzoek blijkt dat deze outlawbikers door hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hun slachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. Dat geldt ook voor leden van deze Outlaw Motorcycle Gangs die de club willen verlaten. Bekend is dat zij bedreigd en afgeperst worden. Ook bij hen is er vaak de angst om aangifte te doen.

De politie werkt samen met het Openbaar Ministerie en de gemeenten aan het aanpakken van deze groep. Die aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politie en haar partners (OM, gemeenten etc.). Het is bekend dat individuele leden van dergelijke gangs betrokken zijn bij criminele en/of ondermijnende activiteiten.


Widget is loading comments…


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz