Art To Take – reizende linoleumdrukkerij

NIEUWS

BEVERWIJK – Een nieuw fenomeen in de wereld van festivals, open atelierroutes en kunst-evenementen is de reizende linoleumdrukkerij Art To Take.

art to take
Art to take

Bedacht, ontworpen en uitgevoerd door beeldend kunstenaars Erik Sok (Amsterdam) en Ellen van Putten (Beverwijk) in hun garage-atelier te Beverwijk. Sok was verantwoordelijk voor de bouw van de vouwwagen, van Putten voor het uiterlijk en het uiteindelijke product.

Art To Take ziet eruit als een fancy foodtruck, gedraagt zich als een foodtruck maar bij nader inzien kan jij er geen eten of drinken krijgen. Er worden wel hapjes gemaakt, de zogenaamde visuele Art Snacks, maar jij kunt deze niet eten. Het is eten voor aan de muur. Kleine linosnedes van 10×10 cm, makkelijk mee te nemen, art to take. Van Putten maakt deze kleine linosnedes thuis in haar atelier en drukt deze “verfgeperst” op locatie. Bezoekers kunnen een keuze maken uit het menu: Artburger, Artsmijter, Artbeiensoes, patArt mét, Artelsap, spArtaanse peper … er is van alles mogelijk. Art à la Carte.

Art To Take bestaat sinds juli en is vanaf die tijd ieder weekend op pad door heel Nederland. Het enthousiasme is groot bij organisatoren van evenementen, maar ook bij het publiek. Het is dan ook een echte blikvanger.

De aanstaande Bergense Kunst-10-daagse is het volgende doel. Art To Take staat dan bij de Vrij Kunstenarij – Amara Hoeve. Deze hoeve wordt omgetoverd tot een echt kunstdorp met een grote groepsexpositie.  Art To Take is te zien in 2 weekenden: 14, 15, 16, 22 en 23 oktober, Oosterdijk 3 in Bergen.


logo1
Klik op logo om online te winkelen

 

Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz