BaakBelevenis op het strand van Wijk aan Zee!

NIEUWS
Garnalenvangst rond 1900 aan de Noordzee

WIJK AAN ZEE – Woensdag 17 augustus is er weer een Baakbelevenis op het strand van Wijk aan Zee!

Tussen 10.30 en 14.30 uur kunt u deelnemen aan verschillende activiteiten. Ga mee vissen naar het leven in zee, doe mee met de strandspeurtocht of maak een mooie schelpensleutelhanger!

Deze dag zijn er verschillende activiteiten op het strand van Wijk aan Zee. Zo is er om 11.00 uur en om 13.00 uur, met een groot sleepnet, een zoektocht naar het leven in zee. Help mee vissen naar zeesterren, vissen, pietermannen of ga met een garnalen netje zelf op zoek naar garnalen.

Voelsprieten van de garnaal

De voelsprieten zijn gevoelige tast en reuk organen. De Hollands garnaal kan met de voelsprieten de richting bepalen waaruit een geur komt. Ook wordt een voorwerp betast om te zien of het eetbaar is. De voelsprieten bestaan uit 130 geledingen. Ingegraven in het zand steken ogen en voelsprieten uit het zand: met de voelsprieten verkent de garnaal in een cirkel op gevaar.

Ook kun jij meedoen aan de strandspeurtocht of jouw eigen sleutelhanger maken van mooie schelpen. Alle activiteiten zijn gratis en iedereen is van harte welkom!

De activiteiten worden georganiseerd op het strand van Wijk aan Zee voor strandpaviljoen De KUSt. Deze is te bereiken vanaf de Relweg. In geval van storm of onweer komt de activiteit te vervallen.
Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz