BB in Wijk aan Zee!

NIEUWS
krabben1
Jippie, zij komen deze keer naar ons

WIJK AAN ZEE – Woensdag 30 juli organiseren wij de BaakBelevenis op het strand van Wijk aan Zee!

Deze middag worden verschillende activiteiten op het strand van Wijk aan Zee georganiseerd. Zo komt er een groot sleepnet op zoek naar het leven op de bodem van de zee. Misschien vangen jullie wel vissen, zeesterren of zelfs wel een pieterman! Pas dan wel op! Want de pietermannen behoren tot één van de giftigste dieren van Europa. De eerste rugvin van de pieterman bevat 5 of 6 doornige vin-stralen, die in verbinding staan met een gifklier aan de basis van deze vin-stralen. Voor de mens is het dier niet dodelijk maar het is wel erg pijnlijk. Indien na een steek een allergische of anafylactische reactie optreedt, dient zo snel mogelijk medische hulp gezocht te worden.

Verder is het mogelijk om met een garnalennet te gaan vissen naar garnalen. Van strandvondsten kunnen jullie sieraden maken. Of lekker meedoen aan de verschillende waterspelletjes.

De activiteiten worden deze middag georganiseerd op het strand van Wijk aan Zee voor strandpaviljoen De KUSt. Deze strandopgang is te bereiken vanaf de Relweg. Van 12.00 uur tot 15.30 uur gaan jullie op zoek naar het leven in zee. Alle activiteiten zijn gratis en iedereen is van harte welkom! In geval van storm of onweer komt alles te vervallen.


Twitter
Visit Us
Follow Me
Volg mij via e-mail
RSS
INSTAGRAM
Houzz

Comments are closed.